Kapros tökfõzelék chilis tükörtojással

2010-08-30

sponsored links

Hozzávalók: 1kg fõzõtök, 1-2db tojás, kapor (lehetõleg friss), zsír, 5 evõkanál liszt, 3-4 evõkanál tejföl, chili paprika, só.





Elkészítése: a tököt külsõ héjától megtisztítjuk, belsejébõl a magokat eltávolítjuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, majd 2 mokkás kanál sóval besózzuk és kb. 30 percig félretesszük. A lisztbõl és zsírból rántást készítünk (figyeljünk a liszt csomósodására, ha ilyet észlelünk nyomjuk szét!), hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot és a levétõl leszûrt tököt. Alacsony lángon addig pároljuk, míg a tök kellõképpen megfõ, majd hozzá keverjük a tejfölt. Ízlés szerint akár ecettel is ízesíthetjük. Chili paprikával szórt tükörtojással tálaljuk, de húsos ételekhez is kiváló köretnek számít.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s