Kakaós-mandulas fonott kalács

2005-09-01

sponsored links

1 cs porélesztõt (vagy ennek megfelelõ friss elesztõt) megfuttatunk 3 dl langyos cukros tejben. Elõtte pici liszttel elmorzsoljuk a friss elesztõt.  

Tészta: 4 evõkanál cukor,
fél teáskanál só,
3 tojás sárgája,
4 kanál olaj,
kb 50 dkg liszt (ha nem elegge nyújtható akkor még kell beletenni lisztet, hogy ne tapadjon). Ezt jól kidolgozzuk.

Krém: 20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor,
3 kanal kakaó,
pici fahéj. Ezt jó krémesre keverem.

A tésztát 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Egyenként feltekerjük es a 3 kigyót összefonjuk.Tojással megkenjük és vágott mandulával vagy dióval megszórjuk. Tepsiben fél órat pihentetjük. Közepes lángon sütjük amíg megbarnul /majdnem 200 fokon/. 20 perc utan ellenõrízni kell a sütõben.  Ha gyorsan pirulna a teteje akkor lejjebb lehet venni a hõt, nehogy kivül megégjen belül pedig nyers maradjon.


Folytats a blogon ... kedvencreceptek.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s