Kacsacomb vörösboros mazsolás szószban sütve

2010-12-10

sponsored links

 


 
Senkit ne rettentsen el a fenti kép, a látszat ellenére ez nem egy szénné égett húsdarab, hanem egy nagyon finom puha szaftos kacsacomb, amit szépen bevont és rákaramellizálódott a vörösboros mazsolás szósz. Ennek így kell kinéznie!
A húsos fogások édes-sós ízkombinációknak mindig is nagy rajongója voltam, ami manapság szélesebb körben is egyre jobban elfogadottabb lesz, ahogy egyre inkább közkedveltek lesznek a keleti konyha ? ahol ezt gyakran alkalmazzák - ízei nálunk is.
Pedig igazából ez a magyar konyhától sem teljesen idegen, gondoljunk csak a fõtt húsokhoz kínált édes paradicsom- vagy meggyszószra, a vadakhoz adott erdei-gyümölcsös mártásokra, lekvárokra, vagy akár csak a töltött paprika édes-sós ízkeveredésére. A kacsa és libahúsok pedig mindig is adták magukat az édes ízekkel való kombinálásra...
[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kifozde.blog.hu/2010/12/10/kacsacomb_...

sponsored links

Keres?s