KABAR Saláta, avagy vanília pörkölt után szabadon

2008-03-02

sponsored links

Miután az elsõ néhány pohár T10 könnyedén, csupa zamatorgiában lecsúszott, esetleg mi magunk is hódoltunk a bûbájos nõi szépségnek, ránk fér némi harapnivaló.

Kötényt öltünk, mert az nekünk jól áll, különösen egy garbó-farmer-szép cipõ lezser  eleganciájában. Nyugalom, nem divatblog vagyunk, de szofisztikált, csajozós borról van szó, tehát adjuk meg a szerelmes nõi szemnek is ami jár! (mellesleg baromira pattog a vajon a nedves kínai kel, ha nem csepegtetjük le mosás után, és mindent beterít).

Mert, hogy a kínai kelt csíkokra vágjuk, kevés vajon, kis sóval megfonnyasztjuk, a spájzpadlón hagyjuk kihülni az edényében. A Hegyaljai minerális ízjegyek ordítanak valami  kesernyés kiegészítõért. Az egres volna a tuti, sajátos savanykás zamatával de még nem érik, így hát kevés radicchiot csíkozunk fel. Egy nagy üvegtálat félig  tépkedünk jégsaláta levéllel. Hagyományos fehér, házikenyérbõl kockázunk és pirítunk kis krutonokat.

Minden kész: összeállítjuk az ízharmóniát.

A jégsaláta befogadóképességét egy valóban visszafogott "rossz magyar szokás szerinti"  cukor-ecet-só-kevés víz öntettel adjuk meg. Erre öntjük rá a radicchio és a kihült, fonnyasztott kínai kel vajjal  lágyított keser-édes együttesét. Látványos mozulatokkal, nõideálunkat igézõn nézve,  összekeverjük (a salátát). Rászórjuk a krutont ÉS most jön a csimborasszó: fehér  szarvasgomba olajjal lehelletnyit hintünk rá, még kettõt forgatunk a salátán és kész!

A borból újra töltünk és tálalás helyett egy tálból "Kabarozunk": szánkat a gasztronómiai gyönyör járja át...

(ha tartalmasabbra vágyunk, feldobhatjuk sült sertésszûz csíkokkal, akár komplett vacsora vagy ebéd-elõként is )

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2008/03/02/kabar_sala...

sponsored links

Keres?s