Jóga és konyha

2010-08-17

sponsored links

Bevallom az elmúlt idõszakban nem a makrobiotikáé és nem is a fõzésé volt a fõszerep.
Család, pihenés és feltöltõdés. Tényleg. És Útkeresés.

Önmarcangoló típus vagyok, problémákat gerjesztek még ott is, ahol nincs. Hónapokig foglalkoztatott egy téma, valamit a fejembe vettem és nem úgy alakult.  A jóga maga a felüdülés, csúnya szóval, agymosás. Új tervek, új célok, mindez a szabadság hihetetlen kellemes érzetével. Pedig sohasem voltam szabad. Mindig meg akartam felelni valakinek...

A makrobiotika és a jóga összekapcsolása nem az én téveszmém, még Oláh Andor és társszerzõi Jógakonyha c. könyvében társítják össze, merthogy a ránk maradt klasszikus jógaszövegekben is gabonacentrikus étkezést ajánlanak zöldséggel, hüvelyeskkel kevés levessel, gyümölccsel, mivel a jógagyakorló a nagyobb aktivitáshoz szükséges energiaszintjét  a gabonafélékbõl fedezheti.
A régi kínai és japán jógázók a so-zsin-dzsori vagy sokujo rendszere szerint étkeztek, ma ez az alapja Ohszava és Kushi rendszerének is, vagyis a makrobiotikának.

Ez a gyönyörû meditációs zene, amit jóga mesterem ajánlott, sokat segített a napi stressz levezetésében. Kifejezetten nõknek szóló meditatív zene.

Gayatri Mantra Deva Premal elõadásában


Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/08/joga-es-k...

sponsored links

Keres?s