Justin mandulás sütije (Swedish white brownies)

2010-10-03

sponsored links

A receptet az egyik amerikai kollégámtól kaptam, a zárójelben a süti eredeti neve található, azért nem fordítottam le szó szerint, mert nekem a white (fehér) és a brown (barna) elég furán hangzik együtt. Valószínüleg a "brownie" itt a kevert tészta megfelelõje. "Cup-mániások" kedvéért az eredeti mértékeket is megadom.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 18 dkg kristálycukor (1 cup)
  • 1 csipet só
  • 23 dkg vaj/margarin (1 cup, a maradékot fel lehet használni a tepsi kikenéséhez)
  • 2 teáskanál színtelen mandula aroma (dr. Oetker)
  • 23 dkg finom liszt (2 cup)
  • a tetejére mandulalapok

A vajat/margarint felolvasztjuk és hûlni hagyjuk. A tojásokat egy nagy keverõtálba ütjük, hozzámérjük a cukrot és robotgép habverõjével néhány percig keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor fokozatosan belecsurgatva fakanállal belekeverjük a margarint és ízesítjük a mandulaaromával. Végül simára keverjük a liszttel. Kikent-kilisztezett vagy sütõpapírral bélelt közepes méretû tepsibe öntjük és megszórjuk a mandulalapokkal. Közepesen meleg (180 fokos) sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s