Juharszirupfagyi (VKF! #36)

2010-08-01

sponsored links

Ismét egy VKF! forduló, amire a raktárkészletbõl válogattam. A blogon alapból megtalálható mindenféle náció többé, de inkább kevésbé autentikusan feldolgozott receptje, így akad svéd, indonéz és görög, olasz, japán, kínai, indiai, francia, spanyol, német, amerikai és angol (sõt skót és ír), zsidó, sváb és stájer étel egyaránt. Kanadát mindössze egy csirke képviseli, elérkezett tehát az idõ egy egy igazi kanadikum felvételére is, amibõl a világon legtöbbet az Egyesült Államokban fogyasztják - ennek fényében nem csoda, hogy oda koncentrálódik a földi népesség BMI-jének nagy része.

A juharszirupról elég legyen annyi, hogy fél deciliternyi mennyiségben lévõ kalóriát röpke fél órányi sétával égethetünk el, cserébe viszont - a finomított répacukorral ellentétben és a mézhez vagy a finomítatlan nádcukorhoz hasonlóan - az energiabevitel mellett némi ásványi anyaghoz és nyomelemhez is juttatjuk általa a szervezetünket.

Alább következzék három juharszirupos fagyirecept: a takarékos, a karamelles és a tökéletes.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/08/01/juharszi...

sponsored links

Keres?s