Joghurtos panna cotta karamellszószos mandarinnal

2010-11-21

sponsored links

Mandarin szezon van és ennek szerintem én örülök a legjobban.. Ez az egyszerû, és bonyolultnak egyáltalán nem mondható desszert már régóta a fejemben motoszkált, de valahogy mindig úgy jött ki, hogy sohasem tudtam megvalósítani. Nagy kár volt érte.. nagyon lágy és könnyed. Szinte már léleksimogatóan jó.



Hozzávalók (2 személy részére)
  • 2 dl tejszín 
  • 70 g cukor
  • fél rúd vanília
  • 2 lap zselatin
  • 180 g görög joghurt
  • fél tk. narancsvirágvíz
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. tejszín
  • 4 mandarin
A panna cottához a tejszínt, a cukrot és a fél rúd vaníliarúd kikapargatott magjait egy lábasban a tûzre tettem. Addig a zselatinlapokat hideg vízbe áztattam, majd a forró tejszínben felolvasztottam. Ezután szobahõmérsékletûre hûtöttem, majd óvatosan belekevertem a joghurtot és a narancsvirágvizet is. Kis tálkákba töltöttem a krémet, és a hûtõbe tettem másfél órára.

Tálalás elõtt a mandarinokat meghámoztam és vékony karikákra vágtam. A barna cukrot a (2.ek.-nyi) tejszínnel világosra karamellizáltam, majd a mandarinszeletekre csorgattam.


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/11/joghu...

sponsored links

Keres?s