jamie oliver nem a magyaroknak fõz...

2010-10-06

sponsored links

ismét rá kellett jönnöm, hogy jamie oliver-nek nem csak a konyhai eszközei drágák...hanem sok ételéhez a belevaló is. pár napja láttam a spektrumon amikor rusztikus roquefort salátát készített. mivel szeretem a sajtokat, gondoltam kipróbálom. persze a roquefort sajttal még nem volt dolgom, de biztosra vettem, hogy nagyobb üzletekben lehet kapni. nos, kapni lehet...de ki hitte volna hogy 999ft-ért 10dkg-t kapok? :)
pontosabban nem kaptam, mert nem vettem. így a rusztikus roquefort salátából rusztikus gomolya saláta lett. a roquefort sajt nagyon érdekes, barlangokban érlelik hónapokig valahol Franciaországban. biztosan ezért olyan drága.

hozzávalók: saláta (akár jégsaláta, akár ruccola vagy madársaláta...tetszõleges), roquefort sajt (nálam gomolya), bacon, kockákra vágott száraz kenyér, apróra vágott dió (ezt nekem sikerült kihagyni, pedig direkt hoztam nagyitól), kevés oliva olaj, metélõhagyma diszítésnek

az öntethez: dijoni mustár, kevés vörösborecet (óvatosan vele), csipet só, õrölt bors, oliva olaj

elkészítése: a bacon szeleteket csíkokra vágtam és pár csepp oliván megpirítottam, kb. félúton adtam hozzá a kockákra vágott kenyeret és együtt pirítottam õket amíg színt nem kaptak.
innentõl kezdve nem maradt más hátra mint minden egyéb hozzávalót beledobálni egy tálba és jól összekeverni. az öntetet mindenki magának kísérletezze ki, igazából én is így csináltam. mindenkinek más az ízlése. :)
utolsó mozzanatként megszórtam metélõhagymával, amibõl sajnos friss verzió nem volt itthon így maradt a szárított.


Folytats a blogon ... tanarikonyha.blogspot.com/2010/10/jam...

sponsored links

Keres?s