Indiai paradicsomleves

2007-05-29

sponsored links

Folytatódik a világkonyha sorozat, ezúttal egy indiai levessel, aminek nem pont ez a neve, de mivel lopott holmi, hátha copyrightos... Nevezhetnénk akár egyperces levesnek, de miért esnénk túlzásokba, megvan az vagy 5 is...

Tehát megint szerezz be, a fent nevezett, (és még mindig nem szezonális) zöldségfélébõl mondjuk 5 szemet hámozd meg, kockázd apróra, és fél liter vízzel, meg egy csapott evõkanál sóval, rotyogtasd össze, ameddig létyó állagúvá nem változik. (Pardon, ez nem az egy perces változat). Szóval, fogd a sürítményt, és egy liter vízbe tegyél 6 evõkanállal. (Kiváltható továbbá, egy liter mami féle házi paradicsomlével. ) Ebbe hirtelen nyomj bele egy nagy  gerezd fokhagymát, tegyél bele egy teáskanál curry keveréket (kurkuma, görögszéna, koriander, feketebors, chilipor, gyömbér, fokhagyma, babér, szerecsendió, szegfûszeg.) majd amikor forrni kezd, lassan szórj bele 2 púpozott evõkanál kukoricadarát. (Úgy mintha puliszkát csinálnál) Amikor ez megvan, addig kevergetheted, ameddig kellemes krémleves állagot kap a cucc a gríztõl. NAGYON FINOM!!!


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s