Hûtõtakarító tárkonyos-borsós hal

2010-07-11

sponsored links

A kép innen származik.

Néhány hónapja egy új fagyasztóval lettünk gazdagabbak, amit idõközben szorgosan meg is töltöttem mindenféle alapanyaggal és készétellel. Azóta viszont nagy ütemben pusztítjuk a hûtõhöz tartozó kis fagyasztóban lévõ megmaradt ételeket, mert azt szeretném alaposan kitakarítani, és oda költöztetni a Kisasszony lefagyasztott ételkockáit és a fûszereket, hogy kéznél legyenek.

Ennek jegyében készítettem egy halas ételt, ami sok mindent eltüntetett a fagyasztóból, illetve a hûtõbõl is. Fényképet nem is csináltam róla mielõtt nekiláttunk, mert olyan szimplának tûnt, de aztán meglepõen finom volt, így legalább írásban megörökítem. A recept bizonyos részei természetesen variálhatók (pl. a tejföl-tejszín arány azért alakult így, mert mindkettõbõl volt egy fél adag), azt hiszem, engem a borsó-tárkony kombináció fogott meg.

Tárkonyos-borsós hal

3 szelet halfilé

30 dkg zöldborsó

1,5 dl tejszín

1 dl tejföl

tárkony

száraz fehérbor

vaj

só, bors

citromlé

szükség esetén keményítõ

A halszeleteket sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kevés citromlével, és egy kiolajozott edényben 200 fokon megsütöttem. (Közben a köretnek szánt újkrumpli is megsült, szintén sóval-borssal és egy kevés olívaolajjal.)

A borsót kevés vajon megpároltam, felöntöttem egy kevés borral. Ezt elpárologtattam, majd hozzákevertem a tejszínt és a tejfölt. Sóval, borssal, tárkonnyal fûszereztem. Nekem kellõ sûrûségû lett a mártás, de szükség esetén egy kiskanál vízben lekevert keményítõvel sûríthetõ.

Három adag lett belõle.

A recept nyomtatható változata itt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/07/11/hutotak...

sponsored links

Keres?s