Hûha!

2010-06-29

sponsored links

Gondoltam benézek, írok pár sort a panírozásról. Erre mi fogad? Új sablont ajánl a blogger. Lecsaptam rá, naná! Már egy éve keresek három oszlopos magyar nyelvû sablont, amit használni is tudok majd. Most ez van, majd még nézelõdgetek...

A panírozásról szerettem volna írni. Ti hogy vagytok vele? Bevallom, én nem rajongok érte. Elõször is az asztal és környéke úszik a lisztben és prézliben, az ujjaimon csak vastagszik a panír... Ha csak lehet, segítséget veszek hozzá igénybe: a fiaimat. Lehet, hogy ezért jár nálunk kicsit több rendetlenséggel a mûvelet?
Szóval ti hogyan bundázzátok be a husikat, tökféléket? Én eddig a hagyományos módival dolgoztam: egy tányérban a liszt, másikban a felvert tojás, harmadikban a prézli. A negyedik tányérra pedig a bundázott valami kerül, míg nem sütöm. (Anyukám a panírozott mindent deszkára fekteti, szigorúan egymás mellé, véletlenül sem egymásra. Én ehhez nem ragaszkodom, túl sok helyet foglal.)
Tanultam egy új módszert, ami kisebb dolgok panírozásánál nagyon jó. Már többször próbáltam, mindig bejött, ezért merem leírni. Meg mert hátha van még rajtam kívül valaki, akinek újat tudok mondani.
Szóval a tojásos mártogatást nem lehet kikerülni, de a lisztes és morzsás felvonást igen. Két jól záródó (szögletes) mûanyag dobozra van hozzá szükség. Az egyikbe teszem a lisztet, a másikba a prézlit. Fogok valamennyi bundázandó dolgot - mondjuk cukkíni vagy patiszon szeleteket - amennyi egyszerre belefér a lisztbe, beleteszem, lezárom a dobozt, és összerázom. Kinyitom, átköltöztetem a tojásba, megforgatom, mehet a morzsás dobozba a cucc, megint lezárom, megrázom. Egyszerû ugye?

Folytats a blogon ... zsannamanna.blogspot.com/2010/06/huha...

sponsored links

Keres?s