Húsvéti rakottas

2007-09-08

sponsored links

Most találtam ezt a képet a gépemen, gondoltam leirom hozzá a receptet.

Húsvéti rakottas

ami mindig kell hozzá: burgonya, tojás, sonka, tejfõl, oliva olaj, só

ami még finom bele: zöldborsó, sajt

A burgonyát héjában megfõzük. Közben a maradék húsvéti sonkát felszeleteljük, a pirostojást megpucoljuk és felszeleteljük. A tejfõlt kikeverjük egy kis oliva olajjal. A meghámozott megfõtt burgonyát szintén felszeleteljük. Kiolajozunk egy tepsit, jénait vagy sütõtálat, és egymás tetejére rétegezzük az egyes alkotó elemeket. Burgonyával kezdjük és fejezzük be. A burgonyát kicsit megsózuk, az egyes rétegek közé is locsolhatunk tejfõlt. A pakolódás végén a maradék tejfõlt ráboritjuk, vagy helyette sajtot is reszelhetünk rá. Az egészet sütõben összemelegitjûk, a tetejét aranybarnára piritjuk.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/09...

sponsored links

Keres?s