Húspástétom vargánya kalapokkal

2010-12-11

sponsored links



Bõ fél kiló lapockát megdaráltam, 20 dkg. fõtt, füstölt tarjával és 4 cikk foghagymával a hûtõben érleltem. Másnap még egyszer átdaráltam.
Zsíron két fej hagymát megpároltam egy marék kockára vágott fagyasztott vargányával, és kevés szárított vargányával. Mikor kihûlt belekevertem a húsos masszába. Sóval és borssal fûszereztem, egy tojással, két evõkanál tokaji száraz szamorodnival jól összedolgoztam.

5 fagyasztott vargánya kalapot vajon hirtelen átsütöttem. Cserép kuglófformát kizsíroztam, a massza felét beletettem. A vargánya kalapokat a massza tetejére helyeztem, s a következõ adag húst jól rájuk nyomkodtam. Fóliával lefedve, tepsi vízbe állítva 1 órát 180 fokon pároltam/sütöttem, majd a fóliát a tetejérõl levettem és felsõ lángon a húst kissé megpirítottam.
Közben sós vajas tésztát gyúrtam, 1 tojás sárgájából, vajból, lisztbõl. Amikor a hús megpirult ráreszeltem a vajas tésztát, miáltal rusztikus külsõt kapott. Visszatettem a sütõbe, s felsõ lángon 10 perc alatt a tésztát pirosra sütöttem.
A pástétomot a formából sütõlapra borítottam, visszatettem a sütõbe és sápadt oldalát is piros-barnára sütöttem pár perc alatt .

Hidegen fogyasztva, szendvicsnek, vendégvárónak mutatós kis darab. Izgalommal vártuk, hogy szeleteléskor kinek a falatján rajzolódik ki legjobban a gomba formája?

Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/12/huspa...

sponsored links

Keres?s