Hõségriadó. De mikor esik már a hó?!

2007-07-28

sponsored links

Nem szeretném ragozni, mennyire rosszul viselem a meleget: a konyhát nagyívben kerülöm, mert ha megérzem a bekapcsolt fõzõlapból áradó hõt, sikítófrász tör ki. Mindig is inkább a telet csíptem, de ez most százszorosan igaz. Elõszeretettel nézegetem a jegesmedvék és bájos bébifókák fotóit, akik nagy jégtáblákon csónakáznak; és szívesen matatok a mélyhûtõben naponta többször is, "csak megnézem, mit kell megenni leghamarabb" felkiáltással.

A múltkor Zsuzskánál olvasgatva jutott eszembe, hogy milyen régen is ettem már gazpachot. Gyors hûtõleltár után elkészült egy "butított", egyszerûsített, zöldségturmixos változat.

A recept

0,5 kg paradicsom, héjától megfosztva (forró vízben 1 percig bugyogtatom, utána könnyedén hámozható)

0,5 kg uborka

1 nagy zöldpaprika

2 szelet kenyér bele

1 evõkanál borecet

2 evõkanál olívaolaj

só, bors, tabasco, (esetleg egy pici cukor, ha a paradicsom túlságosan savanyás)

A héjától megfosztott paradicsomot felkockáztam, sóval, borssal ízesítettem; rálöttyintettem a borecetet, olívaolajat; majd beletépkedtem a kenyérbelet. Fél órára a hûtõbe tettem; addig apró kockákra vágtam a paprikát, az uborkát.

A paradicsomot a kenyérrel, a paprikát és az uborka felével leturmixoltam; ízesítettem még sóval és borssal (ha kell, a cukorral), egy-két löttyintésnyi tabasco-val pikánssá tettem; majd jégbe hûtve tálaltam. "Levesbetétként" a maradék uborka-kocka szolgált.


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s