Házi kifli

2010-10-02

sponsored links

Hozzávalók:
68 dkg liszt
2,5-3 dkg élesztõ
1,5 dkg só
2 dkg kristálycukor
2 dkg olvasztott vaj
4,5 dl langyos tej
Szezámmag/nagy szemû só/reszelt sajt
1. 1,5 dl tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, a sót, az olvasztott vajat és összekeverjük õket a maradék 3 dl tejjel. Ha kész, hozzáadjuk az élesztõs tejet és addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a táltól. Jó meleg helyen kelesztjük egy órát.
2. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük.
3. Ha megkelt a tészta, 3 részre szedjük és minden egyes gombócból kb. 15x40 cm nagyságú téglalapot nyújtunk, amit cikk-cakkosan háromszögekre vágunk. 7-8 darab háromszög jön ki egy gombócból. A háromszögeket szélesebbik végénél feltekerjük, vízzel lekenjük és a tetejére sót, szezámmagot vagy reszelt sajtot szórunk.
4. 15-20 perc alatt sülnek meg a kiflik.
Néhánynak a közepébe tettem egy kis reszelt sajtot, és gyerekeim kívánságára baracklekvárt. Nagyon jó lett így is.
Természetesen elsõre 1 adagot csináltam, de második alkalommal már dupla adagból sütöttem, mert nem volt elég az egy adag kifli.
Forrás: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/10/h...

sponsored links

Keres?s