Hol lehet elszúrni a macaroon készítést.

2010-12-04

sponsored links

Az elözö bejegyzésemmel kapcsolatban sokan kérdeztétek, hogy nektek miért nem sikerült a macaroon. Erre, ugye nehéz választ adni,,,, mivel nem állok mellettetek. Viszont leírok egy pár fontos dolgot, hogy mire kell ügyelni és mik azok a pontok, ahol el lehet rontani a macaroon készítését.

1. A legfontosabb a pontosság. A hozzávalókat tessék pontosan kimérni.

2. A mandulát hagyjuk jó sokáig pörögni a robotgépben, liszt finomságú legyen. Lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, akkor jobban, könnyebben forog a kés.

3. A tojásfehérjét jó keményre verd fel. Tényleg fejre tud állítani az edényt. De vigyázzunk rá, hogy ne verjük túl. Ha érzékeled, hogy keményedik, fordítsd a tálat fel.Inkább többször próbálkozz, mint, hogy túl "ütlegeld"szegénykét.

4. Semmiképpen ne használj folyékony ételfestéket. Az ételfesték adagolásnál nagyon el lehet szúrni. Ha mégis használnál ételfestéket, akkor azt még a felvert fehérjéhez add hozzá. Én úgy szoktam, hogy beleteszem a festéket és még rákapcsolom a habveröt.

Ha több színüt készítek,különbözö tálakban dolgozom. Utánna a mandulás porcukrot annyi felé osztom, ahány tál van. De ezt is pontosan grammokban mérve! Szóval készítsd magad mellé a számológépet.



De nyugodtan lehet csak fehér macaroonokat is készíteni. Az ízén nem változtat.

5. A másik a sütés. Dugj be egy fakanalat az ajtóba,így résnyire nyitva marad. Minden egyes sütö másképpen süt. Mielött kivennéd, emelj fel egyet-kettöt. Ha könnyen elvállnak a sütöpapírról, akkor kész. Ha kicsit is ragadna, még maradhat egy pár percet.

Most egyenlöre ezek jutnak eszembe. Ha ezeket betartod, nagyon finom macaroonokat tudsz készíteni.

Folytats a blogon ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/1...

sponsored links

Keres?s