Hamuban sült pita

2007-06-18

sponsored links


Csak úgy zúgnak el a szebbnél szebb nyári napok mellettünk, én meg egy légkondis irodába zárva tehetetlenül figyelem, hogyan tûnnek el a fõzõcskézésre alkalmas pillanatok. Mérges is vagyok nagyon, legfõképpen magamra.

Ha már így esett, gyors és könnyû kaják jöhetnek egyelõre; hogy az élvezeti érték is megmaradjon, mert ugye a forróságban kinek is van kedve egy sütõ által fûtött konyhában keringeni....?

A recept

Nem meglepõ módon nincs is igazi recept. A jól bevált pizza-, illetve focaccia tészta receptemet alakítottam át, egy picivel lágyabbra hagytam a tésztát; ebben a hõségben sem árt azért keleszteni egy-két órán át. A kertünkben álló kis kemencében sütöttem ki õket, ott 1-1 perc elég volt az oldaluknak. A 200 fokra felfûtött sütõben egy picivel több idõ kell nekik; akkor jó, ha szép pufira emelkedik és elkezd pirulni. Érdemes megfordítani, hogy egyenletesen süljön; ha már készen van az egyik fele. Arra kell vigyázni, hogy amíg várnak a vékony, laposra nyújtott, kerek piták, ne száradhassanak ki, egy nedves konyharuhával takarjuk le õket.

És hogy mit csinálunk a kisült pitákkal? Együnk egy jó gyrost; vagy tömködjük tele zöldségekkel, locsoljunk rá kapros-joghurtos öntetet; vagy használjuk fel a fatoush salátához (mint ahogy én is tettem).


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s