Halgolyócskák rosszul evõ gyerekeknek

2010-09-29

sponsored links

Rántott halrudak alternatívájaként készült, egyrészt mert a golyóbis forma sokkal meggyõzõbb a lányomnak, másrészt mert ebben legalább tudom, hogy mi van. A fûszerezést lehet variálni, turbózni (reszelt citromhéjjal, kaprival, petrezselyemmel, etc) most egy visszafogottabb, semlegesebb verziót csináltam.
A nagyon rosszul evõ gyerekem jópár darabot megevett belõle, mini gombócként eladva. Hogy mikre nem vetemedik az ember! :)

Hozzávalók:

1 kg tengeri halfilé
15-20 dkg zsemlemorzsa
2-3 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek mustár

bors

kukoricadara (zsemlemorzsa)

olaj a sütéshez

Ha a halfilé mélyhûtött, kiengedem és amennyire tudom, kinyomkodom belõle a vizet (sajnos általában jó sok van benne). Késes robotgéppel (aprítóval/húsdarálón) pépesre darálom. A vöröshagymát is felaprózom, a fokhagymát pépesre zúzom és az összes többi hozzávalóval együtt fasírt állagú masszává dolgozom. A zsemlemorzsa és a tojás mennyisége attól függ, hogy mennyire marad vizes a hal. Kb két cm-es átmérõjû golyókat formázok belõle ( közben alaposan átgyurmázom a masszát, hogy biztosan ne maradjon benne szálka). Kukoricadarában (zsemlemorzsában) megforgatom és bõ olajban kisütöm.

Köretnek mi most bulgurt és morzsolt kukoricát ettünk hozzá.

Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/09/halgol...

sponsored links

Keres?s