HAGYMÁS LEPÉNY

2010-08-28

sponsored links


Annyira belejöttem a lepénysütésbe hogy kipróbáltam a hagymás változatot is.

HAGYMÁS LEPÉNY

20 dkg liszt
2 ek. libazsír
4 tojás
5 közepes fej hagyma
füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
5 dkg reszelt Grana padano
2 dl tejszín
só, bors

A lisztet a libazsírral és az egyik tojással meg egy csipet sóval robotgépben 2 perc alatt tésztává gyúrom, fóliába tekerem és egy órát pihentetem a hûtõben.
A szalonnát nagyon apróra vágom, kiolvasztom, ráteszem a felszeletelt hagymát és nagyon lassan szép puhára-pirosra megsütöm.
A túrót villával összetöröm, hozzáteszem a tejszínt, a sajtot és a maradék három tojást, legvégül hagymát. Sózom és jó alaposan megborsozom.
A tésztával kibélelek egy tortaformát ( az aljára tettem csak egy kis sütõpapírt) úgy hogy pereme is legyen, beleöntöm a hagymás keveréket és 185 fokon 45 percig sütöm.

Friss salátával és az elmaradhatatlan fokhagymás tejföllel tálalom.

Libazsír helyett természetesen vajjal is készíthetõ a tészta, bár szerintem úgy már nem lesz az igazi...:-)

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/08/hagymas...

sponsored links

Keres?s