Hagymás kenyér

2007-06-27

sponsored links

többféle kenyeret sütögettem eddig, de ez lett a család kedvence

Hagymás kenyér

ami mindig kell bele: 400ml viz; 1,5 evõkanál vaj; 1,5 teáskanál só; 3 evõkanál cukor; 2 db apróra vágott hagyma; 800 g liszt; 20g élesztõ

ami még finom bele: 1 evõkanál olivaolaj 

az elkészités csak annyi, mindent beleszorok a kenyérsütõ gépbe, és bekapcsolom egy normál programra. A hagyma nem csak vöröshagyma, hanem újhagyma vagy póréhagyma is lehet. Szoktam a szükséges vizmennyiséget felesben tejjel is. Ha langyos vizet használok és abba rakom az élesztõt, akkor gyorsan megkel, elöbb lehet sütni, de ekkor vigyázni kell, ne dagadjon ki a sütõformából. Ha a vizet és az élesztõt úgy rakom bele, hogy nem érintkeznek csak dagasztás közben, akkor lassabban kell meg, és nem kell annyira figyelni a túlcsordulásra sem. 800 g lisztet én általában többfélébõl keverem össze. Tönköly liszt, fehér tönköly liszt, rozsliszt, rizsliszt, ügyelni kell az arányokra, hogy legyen benne elég sikér.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/06...

sponsored links

Keres?s