Hagymakarikák szezámmagos bundában.

2007-03-02

sponsored links

Kezdeném sûrû elnézéskéréssel a szocreál fotóért, de a céllövöldés digigépem elég rapszódikusan mûködik, és itt még a Photoshop sem segített.

A recept a következõ, (ha valaki esetleg nem jött volna rá magától) : A meglehetõsen nagy fej hagymákat kb centis szeletekre vágjuk (a karikás keresztmetszet irányában ért. szer. ), majd beleforgatjuk õket abba a sûrû palacsintatésztába, amit már jóelõre elkészítettünk, tönkölyliszt, kölesliszt, vagy barnarizsliszt, rengeteg szezámmag, és víz segítségével. (Lehet zabpehelyliszt is nem bánom.) Ne feledkezzünk meg a sóról sem, persze hogy tengeri sóra gondolok:-) Mindent rugalmasan, kreatívan, izlés, és étkezési létszám szerint!!!

ha edig megvolnánk, lehet rotyogtatni a forró olajban (hidegen sajtolt oliva, vagy más hasonló) egészen addig ameddig aranybarna nem lesz...

ha marad némi tészta, nehogy kidobd!!!! Minimális (csipetnyi) szódabikarbóna segítségével (az egyetlen általam legalizált sütési segédanyag, mert nem méreg, és lúgosít) naggyon finom lángoskákat süthetsz belõle . Így ni :

Hoppá, ebbe jól láthatóan lenmag is került, annál jobb!


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s