Ha a lustaság fájna...

2010-07-05

sponsored links

Amint leérettségiztem és kitört a nyáriszünet, átváltottam magam energia gazdaságos üzemmódba, így sütni sem nagyon volt kedvem, csak aludni, feküdni a napon, esetleg esténként barátnõzni :) Aztán a hétvégén rájöttem hogy kipihentem magam és itt az ideje alkotni valamit. Gatyába ráztam magam, és elhatároztam hogy ha már a rendelkezésemre áll 2 teljes hónapnyi szabadság, akkor értelmesen fogom eltölteni.
Ami a lényeg, hogy egyenesbe jöttem ismét és készítettem egy igazán nyárias, könnyû túrótortát, telis tele édes málnával és savanykásan frissítõ ribizlivel.
Ribizlis-málnás túrótorta:
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 140 g liszt
- 5 ek. víz
- 2 ek holland kakaópor
A krémhez:
- 250g túró
- 1,5dl joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló (10g)
-15 g zselatinpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 100 g porcukor
- 1 csomag tortazslé
Továbbá: Piros gyümölcsök
Elkészítés:
1. A kétszínû piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével világos habbá verjük majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk az 5ek vizet valamint a lisztet. Ezt a masszát elfelezzük és az egyik részbe belekeverjük a kakaóport. A fehérjehabot szintén elfelezzük, majd egyik felét a kakaós a másik felét a síma piskóta masszába forgatjuk, óvatosan, hogy a hab össze ne törjön. A 2 fajta masszát habzsákba töltjük és a kerek, kivajazott, kilisztezett tortaforma aljába felváltva kívülrõl befelé haladva köröket nyomunk, ettõl lesz szép csíkos, mikor majd felszeleteljük. 180fokos elõmelegített sütõben 20perc alatt készre sütjük.
2. A túróhab elkészítése: A zselatint felolvasztjuk a csomagoláson leírt módon, hagyjuk kissé kihûlni. A túrót a joghurttal, porcukorral, citromlével és citromhéjjal összetörjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük és a végén hozzákeverjük a zselatint. A túrós krémet ezután összeforgatjuk a tejszínhabbal majd a kihûlt, még tortaformában csücsülõ csíkos piskótára kenjük. A gyümölcsöket tetszés szerint a tortára pakoljuk majd tortazselével fixáljuk õket. 2-3órára hûtõbe rakjuk majd ennek elteltével kivesszük, levesszük a tortaforma oldalát  és készen is vagyunk. :)

Folytats a blogon ... gozgomboc.blogspot.com/2010/07/ha-lus...

sponsored links

Keres?s