Görög joghurt készítés

2010-08-04

sponsored links


Már sokszor csináltam görögjoghurtot. Nem is emlékszem honnan van a "recept". Nagyon egyszerû, csak egy géz kell hozzá vagy egy tiszta konyharuha. Nem is kell sûrû szövésûnek lennie, érdekes módon a joghurt nem folyik ki belõle, hanem összeáll. Ám most újabb tapasztalatokat szereztem a joghurtok terén, ezt szeretném megosztani:
Rossz az uborka gyalum. Szar. Hiába próbálok ugyanolyan kinézetût venni, mint amilyen Nagymamámnak van, nem lesz jó. Van olcsó, van drága, én uborkagyaluból mindig a silányat fogom ki. Így hát tegnap gondoltam nem szenvedek, magyaros tejfölös uborkasaláta helyett tzatzikit készítek. Hazafelé menet egy Aldi mellett mentem el, beugrottam natúr joghurtért (sajnáltam az otthoni biojoghurtot).Otthon aztán gyorsan gézbe öntöttem és felkötöttem egy fakanálra befõttesgumival, amit a konyhai felsõszekrénybe dugtam félig. A felkötött gézbatyu alá tálkát raktam a lecsöpögõ savónak. 20-30 perc és elkészül a sûrû görögjoghurt. Ha siet az ember egy kis nyomkodással még hamarabb elkészül.
Ám ekkor érdekes dolgot vettem észre az aldis joghurt nem állt össze, nem vízszerû lé csöpögött belõle, hanem tejfehér valami és az egész "joghurt" olyan furcsa állagú volt.
Kérdés:
Mi ez?
Tudományos következtetés:
Valami mûkotyvalék.









Nosza gyorsan elõ a biojoghurtot. Íme:








Rögtön mûködött. Azt hiszem a konyharuha sárgás, azért lett a második batyu vajszínû, mert a görögjoghurt gyönyörû fehér lett. Ja! És észrevettétek a második batyu alatt a cseppet? Igyekeztem, persze képzelem a profifotos gasztroblogosok milyen jó képet készítettek volna, de én így is büszke vagyok magamra.
2 pohár joghurtból ennyi savó csöpögött ki:
Egyébként eddig mûködött az összes natúr joghurt a Lidl és az Aldi joghurtokon kívül.


Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/08/go...

sponsored links

Keres?s