Gyümölcsös Citrom Hab

2007-02-28

sponsored links

GyümölcsösCitromHab

Egy nagyon egyszerû de annál nagyszerûbb Citromhab, számtalan variációs lehetõséggel, minden alkalomra átlakíthtóan:

Ha a fantáziánkra bízzuk magunkat, ebbõl az ?alaphabból" bármilyen alkalomra helytálló, mindig sikert arató desszertet varázsolhatunk.

? bögre (120 ml) folyékony tejszín

250 gr natúr krémsajt (szobahõmérsékletû)

? bögre (120 ml) tejföl

1 evõkanál reszelt citromhéj

2 evõkanál citromlé

1/3 bögre (80 ml) cukor (szõlõcukrot használok általában)

kb. 300-400 gr ?idénygyümölcs"

babpiskóta vagy bármilyen háztartási tipusú /vagy egyéb/ keksz amit majd a tetejére ?morzsálunk" - ebben is sok variációs lehetõseg rejlik, pl. egeész más ízorgiát varázsolhatunk ha mondjuk a keksz kakaós, vagy gyömbéres...

A szobahõmérsékletû, natúr krémsajtot jól kikeverjük a cukorral és tejföllel (elektromos habverõ használata megkönnyíti a dolgot). Hozzáadjuka a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Felverjük a tejszínhabot, majd azt is óvatosan hozzákeverjük, vigyázva hogy a hab ne ?törjön" össze túlságosan.

Boros vagy koktélpoharat /vagy bármilyen dekoratív üvegtálkát/ 1/3 részig megötltünk ezzel a habos krémmel. Ráhelyezünk -szintén kb. 1/3 pohár mennyiségû- tetszés szerinti idénygyümölcsöt /apró kockákra vagy karikára vágva (vagy egészben hagyva), attól függõen milyen gyümölcs kerül felhasználásra/ .

A felsõ 1/3 részre szintén a habos krém kerül.

A tetjét, közvetlenül tálalás elõtt, megszórjuk a babapiskóta vagy kekszmorzsával.

A morzsa tetejére reszelt csoki is kerülhet, vagy bármilyen más ötlettel továbbfejleszthetõ a dekoráció...

Folytats a blogon ... asztalpoetica.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s