gyümölcskosárkák

2010-07-06

sponsored links

Karamelizált rétestésztát már régóta szerettem volna készíteni. S ha már neki kezdtem akkor nyári, gyümölcsös változat mellett döntöttem.

recept:
- rétestészta
- olvasztott vaj
- porcukor

Fogunk egy rétestésztalapot, kiterítjük és olvasztott vajjal megkenjük, porcukorral vastagon megszórjuk. Rá új rétes lapot teszünk, ismét olvasztott vaj és porcukor. 3-4 rétegig folytatjuk a mûveletet a porcukor réteggel befejezve. Felvágjuk kb 10*10 cm-es négyzetekre és muffinsütõbe nyomkodjuk a négyzeteket. 220 C-on kisütjük, amíg karamelizálódik.
Rakhatunk bele, vanília sodót, pudingot, krémet, csokikrémet, moussokat stb., rá gyümölcsöt halmozunk. A krémet tálalás elõtt rakjuk bele különben felpuhul a ropogós kosarunk.

Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/07/gy...

sponsored links

Keres?s