Gyors tésztavacsora

2010-06-04

sponsored links












Péntek este nálunk mindenki rohan. A nagyobb gyerekek általában valamilyen fantasztikus buliba, a kicsi baráti ottalvásra, unokatesó látogatásra, mi, öregek pedig a heti munka és a beszerzések után egy jó könyvvel a nagy fotelba vagy a kedvenc film elé. De, amíg mindenki eljut vagy elrohan oda, ahová vágyik, még hamarjában szeretne bekapni egy kis finom hazait. Ilyenkor nincs idõ komótos fõzõcskézésre, tehát: elõ a tésztával! 
Most éppen szép zöldborsót találtam a piacon, ezért a fõ feltét ez lesz, és, hogy mégse legyen olyan hétköznapi (hiszen, holnap már hétvége van!), mellédobtam egy kis rákot is. Így 25 perc alatt (ha a borsót angyalkezek már elõre megtisztították) kész is lett a vacsora.

BORSÓS-RÁKOS PENNE
Hozzávalók: 25 dkg konyhakész garnélarák, 5 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál apróra vágott bazsalikom, fél citrom, só, 50 dkg zöldborsó (tisztítva mérve), 50 dkg penne (tollhegy tészta), 1 nagyobb fõzõhagyma, õrölt bors, 1 nagy csokor pitypanglevél vagy rukkola

1. A rákot 2 evõkanál olajjal meglocsoljuk, a bazsalikommal, a citrom levével és héjával fûszerezzük, egy csipetnyi sóval ízesítjük, majd 15 percre a hûtõszekrénybe tesszük.
2. A borsót lobogva forró, enyhén sós vízbe dobjuk, és kb. 10 perc alatt megfõzzük. Ezután leszûrjük, de a vizet nem öntjük ki, hanem kiegészítve újra felforraljuk, és a tésztát kifõzzük benne. Amikor elkészült, leszûrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és 2 evõkanál olajjal összekeverjük.
3. A meghámozott, felkarikázott hagymát a maradék olajon megfuttatjuk, a rákot a páclevével együtt beletesszük, és megpirítjuk.
4. A zöldborsót is belekeverjük, ha kell, utánasózzuk, borssal fûszerezzük, végül a jól megmosott, lecsepegtetett pitypangot is beletesszük.
5. A borsós-rákos ragut a tésztával összeforgatjuk, és máris tálaljuk.

Tippek:
- Rák helyett kisujjnyi csíkokra vágott tengeri halat is használhatunk hozzá.
- Ha nem teszünk bele se rákot se halat, akkor a borsóból érdemes másfélszeres mennyiséget használni, és a ragut egy kevés tejszínnel krémesíteni.

Folytats a blogon ... konyhaklub.blogspot.com/2010/06/gyors...

sponsored links

Keres?s