Gyors: Shiitake gombás ragu

2010-09-01

sponsored links

Kellemes és gyors étel a hûvösõdõ idõre.

 Ha gyors ételre vágyom, mindig valamilyen tésztafélét részesítek elõnyben. Persze a makrobiotikus táplálkozásba a tészta rendszeresen nem illeszthetõ bele, de alkalmanként igen. Nos én megragadtam ezt az alkalmat és a szezámmagos-szósz mellett megkedveltem ezt a ragut is.

Hozzávalók: 4 gomba, 3 dl víz, 1-1 kiskanál szójaszósz, rizs szirup, 4 centis kombu, 1 kiskanál kukoricakeményítõ.

A szárított shiitake gombát néhány órára beáztattam és kombuval varriáltam. A gombát, áztató vizével együtt feltettem fõni és közepes tüzön 10-15 perc alatt puhára fõztem. Ezután a gombát kivettem, feldaraboltam, a kombu egy részét felkockáztam, a maradékot félre tettem, hogy majd legközelebb is felhasználhassam valamibe. A gombát szójaszósszal, barna rizs sziruppal ízesítettem és egy kiskanál kukoricakeményítõvel besûrítettem. Japán udon tésztával ettem, mellé umeboshi ecettel savanyított hagymát tettem.

Umeboshi ecettel savanyított hagyma: 1 fej vöröshagyma, csíkokra vágva, 1 kiskanál umeboshi ecettel leöntve. Egy tálba teszem és nehezéknek ráfektetek egy másik tálat, valami nehezékkel, hogy kipréselõdjön.

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/09/gyors-shi...

sponsored links

Keres?s