Gyermekkorunk ízei

2006-12-11

sponsored links

Pamina és Fakanál meghívására akkor csatlakozom nemisbéka kezdeményezéséhez a Gyermekkorunk ízei felidézéséhez. Na lássuk csak nekem mik is jutnak az eszembe.

Ahogy a többiek már írták, a nyalókák: a kojak és kakasos nyalóka. Ez megunhatatlan volt és örömmel fedeztem fel itt a Mûvész moziban elõször, hogy lehet kapni és ötösével vettük, hogy legyen otthon. Aztán a vattacukor, lehetõleg sárga, vagy rózsaszín. A Krumplicukor, a törökméz kizárólag a pécsi vásárból beszerezve, a százszorszép desszert bizony, nagyon finom volt az és a doboza is szépséges.

Nekem ide tartozik a narancs és a banán is, ami akkoriban csak karácsony környékén volt.

Aztán a dunakavics, a zizi, a sport szelet,  a limó por abból a kis mûanyag üvegecskébõl, amibe mindig belefolyt a nyálunk és olyan nehéz volt utána már kiszórni, a tejkaramella, a frutti, ami mindig beleragadt a papírjába és ha oda épp nem, akkor a fogaimba teljesen.  A PEZ persze csomagolással, hú micsoda kincs volt az! A donald rágó, amit NSZK-ból hoztak rokonok, ismerõsök.

Sósakból az igazi burgonyaszirom, amit mindig a pécsi vasútállomáson láttam és valahogy ez mindig az utazáshoz kötõdött.

Érdekes, hogy többnyire édességélményem van, pedig sosem voltam egy túlságosan édessszájú ember. :-)

 

Továbbadom jamjarnak és antibabynek.


Folytats a blogon ... kedvencreceptek.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s