Guru palacsinta

2010-08-04

sponsored links

Nyilván ismeritek a legújabb Pöttyös terméket, a Pöttyös Gurut. Egyik kedvencem. :) Aki nem tudná, hogy mirõl van szó, képzeljen el egy olyan túró rudit, ami karamellel van töltve, és mogyoródarabkákkal dúsított étcsokival van bevonva. Gondoltam palacsinta formájában sem lehet rossz, nem tévedtem. :)

Hozzávalók 5 darabhoz: 5 db elõre lesütött palacsinta, 25 dkg sovány tehéntúró, 2 dl tejszín, édesítõ, 1 mk. vaníliaaroma, 10 dkg cukor, 5 dkg étcsokoládé, 1 ek. vaj,  1 maréknyi mogyoró.
Elkészítése: a mogyorót apró darabokra törjük, majd száraz serpenyõben megpirítjuk. A túróhoz hozzáadjuk a vaníliaaromát, 1/2 dl tejszínt, ízlés szerint édesítjük, és simára keverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, majd álljunk neki a karamell szósznak. A cukrot szórjuk egy edénybe, majd lassú tûznél hagyjuk, hogy folyóssá váljon, és egy kis színt kapjon. Adjunk hozzá egy kevés vizet, a vajat, és az 1 dl tejszínt. Hagyjuk összeforrni, majd ezzel a szósszal öntözzük meg a túróval megkent palacsintákat, majd egyenként hajtsuk õket négybe.
A csokit gõz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a maradék tejszínt. Jól keverjük össze, majd folyassuk az egymást fedõ palacsintákra, a tetejüket pedig szórjuk meg a pirított mogyoróval.
Laktató desszert, bõven elég egy db egy személyre. :)


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/08/04/...

sponsored links

Keres?s