Grillezett nyárs

2010-07-04

sponsored links

Az egyik teszkós vásárlás során láttam meg a hegyes végû hurkapálcikákat, és azonnal landolt is a kosárban, bár még nem tudtam, mit kezdjek vele (azon túl, hogy majd falatkákat huzigálok rá megsütés céljából).
Utána nem sokkal került megkésve bár, de megrendezésre a barátok számára a lakásavató, és gondoltam itt az idõ kipróbálni végre.

Kell hozzá:
- sertéscomb
- paprika
- cukkini
- bazsalikom
- petrezselyem
- só
- négyszínbors
- olivaolaj

A combot felkockáztam, és a fûszerekkel kevert olajban bepácoltam néhány órára.
A paprikát és a cukkinit is nagyobbacska kockákra vágtam, és ha jól rémlik, hús, paprika, cukkini, hús, paprika, hús, cukkini felállásban felhúztam a pálcikákra.
A sütõtálaim pont olyan szélesek, hogy megtartották a pálcákat. az aljukba ment ugyan kis olaj, de a nyársak lógtak a levegõben.
Grill funkción, ~190 fok környékén sütöttem kb talán 30-40 percet, egyszer megfordítottam.
Igazából a zöldségeken és a húson látszik, hogy jó-e már... (a második adagot majdnem túlsütöttem, mert kicsit megfeledkeztem róla :) )
Nagy sikere volt, hamar elfogyott. Saláta volt mellé a köret (paradicsom, saláta, uborka).
1-2 héttel késõbb kettõnknek is csináltam hasonlót, de akkor nem volt rajta hús, hanem Zolinak gomba, illetve karfiolt is húztam rá, és akkor a zöldségeket pácoltam (az elsõ alkalommal csak a húst). 6 nyársat készítettem, a kimaradt zöldségeket pedig sütõtálban grilleztem át, finom lett az is.


Folytats a blogon ... kisviraginitaly.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s