Gombával töltött csirkecomb

2010-11-22

sponsored links

Hozzávalók: 1 kg csirke felsõcomb, 20 dkg csiperkegomba, 1 tojás, 1 nagy szelet kenyér, egy kevés tej, cayenne bors, petrezselyem, pirospaprika, só, 1 mk. mustár, 2 ek. margarin, 2-3 gerezd fokhagyma.
A csirkét besózom, beborsozom, majd a bõrét kicsit elválasztom egyik oldalon a hústól, ezzel egy kis zsebet alkotva. A gombát megpucolom, apróra vágom, és megpuhítom a margarinon (nem baj, ha túl sok levet ereszt, olyankor le kell szûrni). A kenyér belsejét apróra tépkedem, szinte morzsázom, és tejbe áztatom, amit aztán kifacsarok, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a gombát és egy tojást. Ehhez is tehetünk egy kevés borsot.
A csirkecombokat megtöltjük a gombás töltelékkel a bõr alatt, majd tepsibe tesszük õket, egy kis alaplével/vagy vízzel felöntjük, épp, hogy legyen a tepsi alján egy kevés folyadék. A húsok tetejét kenjük meg a szétnyomott fokhagymával, majd szórjuk meg pirospaprikával. Alufóliával lefedve 1 órán keresztül süssük, és ha megpuhult, alufólia nélkül pirítsuk ég a bõrét, míg finom ropogós nem lesz. Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/11/22/...

sponsored links

Keres?s