Gombás tarja petrezselymes újkrumplival - Mr. Bundásalma ismét a tetthelyen

2007-05-26

sponsored links

Jól kezdõdött a nap, mert bár a szomszéd kutya fél 8-kor felébresztett, (tulajdonképpen ennek köszönhetõen) hamar kijutottunk a piacra és jól bevásároltunk, vettünk mindenféle finomságot. Így könnyû ebédet készíteni.

A két szelet tarját, ami otthon volt, kiolvasztottuk, megmostuk, kiklopfoltuk, a Krétáról kaptt fûszerkeverékkel befûszereztük és egy kis mustárral megkenegettük. Közben az újkruplit megtisztítottuk és feltettük fõni. A húsokat egy serpenyõbe téve olajban kisütöttük. Amikor a húsok elkészültek, a megmaradt fûszeres olajon megdinsztelõdött a felszeletelt gomba, három nagyobb darab. A krumpli vajon pirult meg a petrezselyem-darabok társaságában. Készült még hozzá klasszikus tejfölös uborkasaláta is, ami a képre nem került rá. Azért nevezem klasszikusnak, mert nem maradt el a folyamat elejérõl a besózás és kinyomkodás, valamint, mert amikor elkészült, akkor egy kis pirospaprika is ment a tetejére. Nagymamáim is így csinálták :)

 

tarja

 

 

Desszertnek pedig egy kis natúr epret ettünk.

 

eper

 


Egy ilyen meleg nyári napon jól jön egy kis laza, karibi hangulatú zene, nem rossz dolog Sergent Garcia-t vagy a Radio Timbo-t hallgatni.


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s