Gombás nyúlragu polentával

2010-07-14

sponsored links

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott nyúlhús
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors
  • õrölt kakukkfû és rozmaring
  • olaj
  • 1 evõkanál tejföl
  • 10 dkg kukorica dara
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 dkg vaj / margarin
  • fél liter víz

Elõkészítem a hozzávalókat: a húst felkockázom, a megpucolt hagymát apróra vágom, a paradicsomot, paprikát kicsumázom és kisebb kockákra vágom, a gombát szintén felkockázom.

Egy lábosban kevés olajat melegítek és hagymából, paradicsomból és paprikából lecsóalapot készítek. Erre teszem a húst és kevergetve megpirítom. Hozzáadom a gombát, megsózom és megfûszerezem. Lefedve saját levében kb. 45 perc alatt puhára párolom a ragut. Végül a tejfölt is belekeverem.

A polentához a vizet felforralom, megsózom és felolvasztom benne a vajat / margarint. Ekkor óvatosan beleszórom, folyamatosan kevergetve az összekevert kukorica darát és lisztet. Tovább kevergetve, takaréklángon kb. 5 percig fõzöm, majd egy kisebb, szögletes jénaiba öntöm a polentát. Hagyom, hogy összeálljon, majd négyfelé vágom. A darabokat egyenként is felszeletelem, ezzel tálalom a nyúlragut.

 


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s