Gombás-lilahagymás tarte tatin

2010-11-29

sponsored links

innen loptam egy az egyben 

egyszerû, nem túl drága, de annál menõbbre sikerült (persze a libamájpástétomos lepénykéket semmi nem überelte :))

Hozzávalók: (20 cm-es formához)

 

10 dkg  liszt

3 dkg vaj

1 nagy ek. tejföl

kevés hideg víz

fél tk. só

6 nagyobb gombafej

1 fej lilahagyma

egy marék dió

kéksajt

A lisztet és a hideg vajat az aprítógépben összepörgettem, hozzáadtam a sót a  tejfölt és egy ek. hideg vizet, és mikor épp kezdett gombócosodni, kézzel gyorsan simára gyúrtam. Hûtõbe raktam, míg elkészítettem a feltétet, ami elõször  a torta aljára kerül.

A gombafejeket megmostam, közel centi vastag szeletekre vágtam, a lilahagymát pedig úgy tisztítottam meg és vágtam fel, hogy a gerezdek  egyben maradjanak. 2 evõkanál olajon nagy lángon együtt hirtelen mindkét oldalukon  átsütöttem õket, kevés sóval és a dióval  megszórva. 

A formába  rendezgettem mindent, a tésztát körlappá nyújtottam, és ráborítottam a zöldségekre, körben a szélét lenyomkodva a tortaforma aljához [megj.: a tetejét sem árt megnyomkodni kicsit, mert amúgy hajlamosak voltak leesni a gombák].

190 fokos sütõben 35 perc alatt sült ilyen szépségesre [megj.: nekem sokkal kevesebb idõ kellett, az elsõ adagot oda is égettem :((], és a sütõbõl kivéve kiborítás után rámorzsoltam kevés kéksajtot is.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... teknosleves.blog.hu/2010/11/29/gombas...

sponsored links

Keres?s