Gombás csirkemáj

2007-03-24

sponsored links

Hosszú hallgatás után egy újabb csirkemájas ételt irok le. Itt nem piritva van a máj hanem párolva.

Gombás csirkemáj 

ami mindig kell bele: csirkemáj, gomba, hagyma, pirospaprika, olivaolaj, só, petrezselyem levél, bazsalikom

ami még finom bele: zöldborsó, zöldbab, sárgarépa

A megtisztitott hagymát apróra vágom, olivaolajon megpiritom, enyhén sózom és a végén belekeverem a pirospaprikát. Ezután megpiritom benne a felszeletelt gombát és az egészben hagyott csirkemájat. Ha rakok bele sárgarépát  azt is ilyenkor rakom hozzá. Ezután egy kevés vizzel felöntöm, hogy éppen csak ellepje. Hozzárakom a zöldborsót vagy zöldbabot. Izesittem petrezselyemmel, egy kis bazsalikommal, de finom oregánóval, vagy majorannával is. Ha szükséges sózom és készre párolom. Gyorsan kész kb: 20 perc.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/03...

sponsored links

Keres?s