Gomba savanyúság

2010-07-25

sponsored links

Hozzávalók: 4kg gomba (csiperke, vargánya, fenyõalja, rókagomba), 2dl ecet/1l víz, 4dkg só/1l víz, szemes bors, tárkony, torma, víz.

Elkészítése: a gombát bõ hideg vízben alaposan megtisztítjuk, majd 5-10 percig enyhe sós-ecetes vízben fõzzük. A kiváló íz érdekében ízlés szerint 8-10 szem borsot, tormát és tárkonyt is tehetünk bele. A gombákat ezután befõttes üvegekbe rakjuk, közé vegyítve a tárkonyt, a bors szemeket és a csíkokra vágott tormát, majd feltöltjük a fõzõlével, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, lekötjük és dunsztoljuk.

Tálalási tipp: sült paprikával, kevés uborkával és hagymával keverve, tetejét kis olíva olajjal leöntve kiváló gombasaláta készíthetõ.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s