GINGERBREAD ? Gyömbérkenyér csokisan

2010-07-26

sponsored links



A klasszikus gyömbéres sütit karácsonykor szoktam sütni, ez egy light változat kávé mellé vagy, ahogy az angolok szokták, piknikhez. Most kevés olvasztott csokival bolondítottam meg, de el is hagyható. Latsiától kapott formában (köszi még egyszer) készítettem, ami olyan szuper, hogy nem béreltem ki semmivel, mégse ragadt oda a süti alja.
Angol gyömbér konzervbõl csináltam, ami tulajdonképpen egy darabos jam. Nálunk, az üzletben kapható! :-)



Gingerbread ? Gyömbérkenyér csokisan

Hozzávalók:
130 g finomliszt
100 g étcsoki
1 teáskanál sütõpor
200 g nádcukor (+lehet a tetejére is szórni)
125 g vaj
1 dl víz vagy brandy
1 nagy tojás

1 teáskanál õrölt gyömbér
3 evõkanál gyömbérlekvár vagy konzerv, vagy frissen reszelt gyömbér
pár csepp vanília kivonat
1 teáskanál fahéj
? teáskanál õrölt szegfûszeg
2 evõkanál aranyszirup (vagy méz)

A száraz fûszereket keverjük össze a liszttel, sütõporral és csipetnyi sóval, majd jöhet hozzá a nádcukor. Közepes lángon olvasztjuk össze a vajat az alkohollal (vagy vízzel), a gyömbérrel, és az aranysziruppal. Ezt hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Végül jöhet hozzá a tojás.

Sütõpapírral béleljünk ki egy gyümölcskenyér-formát, öntsük bele a massza felét. A csokit olvasszuk fel, és a felével locsoljuk meg. Ezután jön a maradék massza és végül a csokoládé. A tetejét még megszórhatjuk nádcukorral, ha ropogósan szeretjük. 175 fokra elõmelegített sütõben kb. 35-40 perc alatt kész.

Vagyunk páran, akiknek fontos ez az évszám?




Folytats a blogon ... gingerscukraszda.blogspot.com/2010/07...

sponsored links

Keres?s