GASTRODAMUS FÜSTÖLT SAJTOS KENYÉRFELFÚJTJA

2010-11-15

sponsored links

Morózus ( és jogos) megjegyzést kaptam, mely szerint nem vagyok elég aktív a blogon. A kifogásokat inkább nem sorolnám, ehelyett megsütöttem a megjegyzés írójának egyik, nekem dedikált receptjét.

Íme a finomság, egyenesen Gastrodamus tollából:


FÜSTÖLT SAJTOS KENYÉRFELFÚJT


1. Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra (Gáznál 4.fokozat)
2. Nagy serpenyõben 4 nagy fej hagymát felszeletelve fonnyasszál nagyon puhára, lehet libazsíron :) Ebbe forgass bele 4 nagy szelet Graham (teljes kiõrlésû) kenyeret.
3. Fél liter tejjel együtt verj fel 4 tojást. Tegyél bele egy jó evõkanál csípõs mustárt, fûszerezd darált borssal bõkezûen. 12-15 deka érett, jóízû sajtot vágj pici darabokra vagy reszeljél durvára, ezt keverd össze ugyanennyi füstölt sajttal és az egészet keverd bele a tojásos masszába. Utána dolgozd össze vele a hagymás kenyeret.
4. Kivajazott jénai tálba simítsd bele az egészet, a tetejét hintsd meg sajtreszelékkel. Kb. háromnegyed órát kell sütni, míg aranybarna nem lesz a teteje és a közepe is megszilárdul. Forrón tálald, bár hidegen is nagyon finom. Jó önálló vacsoraétel, vagy szárnyasok mellé gazdag köret.

Friss saláta kívánkozik mellé.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/11/gastrod...

sponsored links

Keres?s