Füstölt húsok fõzése

2007-10-07

sponsored links




A sonkát  miután kiáztattuk, lesúroltuk - kicsontozzuk, majd vastagabb zsineggel, lazán körbekötjük.

Vizet forralunk, belerakjuk a sonkát, majd attól kezdve, hogy a víz újra lobogni kezd, 6 percig hagyjuk forrni. Ezután az edényt félrehúzva, a húst 80-90 fok hõmérsékleten a nagyságától függõen 3-4 órán át abáljuk (kb. 1 órát számíthatunk kg-ként).

Fõzés köben vékony pálcikával ellenõrizhetjük a puhasáságát. Arra vigyázzunk, hogy a húst
ne fõzzük el, és a víz sem lobogjon, mert akkor a hús szálkás lesz.

Amikor már puhára fõtt a hús, kivesszük a fõzõlébõl, 1 órára hideg vízbe tesszük. Ebben az esetben nem hûtjük le a saját levében.

Ezután bõrrel lefelé, olyan helyre rakjuk (lehetõleg deszkalapra), ahol a víz lecsuroghat róla.



Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/07/fustolt_...

sponsored links

Keres?s