Fûszeres körte szörp

2010-06-17

sponsored links


Itt a nyár, és azt hiszem nem én vagyok az egyedüli aki ilyenkor szeret a legjobban szörpöt inni, jégkockával és kötelezõen szívószállal a finom meleg NAPSÜTÉSBEN :) Ez mind fõleg akkor jó, ha a szörp saját. Ilyenkor az a fantasztikus, hogy nem csak az eper-málna-ribizli-erdei gyümölcs-narancs ötös fogata mûködik, hanem akármibõl lehet finom szörpöt fõzni. A múlt héten citromszörpöt készítettem, de az fotózás elõtt elfogyott.. Most gyorsabb voltam. :) 
Gyönyörû arany színe lett és egyébként sem ittam eddig még körte szörpöt.. :)
Sõt! Még az is jó volt benne, hogy a gyümölcs húsából utána pitetöltelék lett rebarbarával párban.. A receptet küldöm, késõbb.

Hozzávalók:
  • körte
  • víz
  • cukor
  • citrom
  • vanília
  • csillagánizs
  • szegfûszeg
  • gyömbér

A körtét nagyobb darabokra vágtam, és feltettem fõni a vaníliával és a többi fûszerrel együtt, a cukor nélkül. Nem tudom pontosan meddig, de addig, amíg a körte meg nem puhult. Utána kiszedtem a fûszereket, átturmixoltam, és alaposan leszûrtem egy darab muszlin segítségével. Ezt visszatettem a tûzre,  és visszatettem bele a fûszereket is. 
(A pépet ne tessék kidobni, mert ugye remek pite töltelék válhat belõle!)
Ezután beletettem a cukrot és sziruposra fõztem. 
Üvegbe töltöttem, cimke, és kész!!

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/06/f...

sponsored links

Keres?s