Fûszeres húsgolyók paradicsommártással

2010-08-11

sponsored links

Hogy mi történt azt én sem tudom, de végre húst kívántam.. és eszméletlen módon élveztem!


Hozzávalók a húsgolyókhoz (kb. 25 darabhoz)
  • 250 g darált hús
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt edámi sajt
  • 1 tk. õrölt oregánó
  • fél tk. õrölt bazsalikom
  • só, bors
Hozzávalók a mártáshoz
  • egy közepes méretû répa
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy csipet cukor
  • só, bors
Ezenkívül még szükség lesz
  • egy kevés napraforgó-és olívaolajra
  • 200-250 g spagettire 

A húst alaposan összedolgoztam és kis golyókat formáztam belõle. Ezeket közepes lángon, forró olajban kisütöttem, majd félretettem õket.

A szószhoz a répát apróra szeleteltem és az alaplében puhára fõztem. Miután leszûrtem, pár evõkanálnyi paradicsompürével pépesítettem. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és kb. 4 evõkanálnyi olivaolajon dinsztelni kezdtem. Amikor már elég puha volt, rádobtam a fokhagymákat, majd felöntöttem a répás pürével és a paradicsomszósszal. Sóztam, borsoztam, cukroztam, majd hagytam 5 percig rotyogni. Ezután beletettem a húsgolyókat is, és még pár percig a lángon hagytam. Tálalás elõtt gyorsan kifõztem a spagettit és már ehettünk is..

Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/08/fusze...

sponsored links

Keres?s