Friss kecskesajtleves, ahogy Bódi Gábor csinálja

2007-08-02

sponsored links

Gábor barátom tegnap meghívott ebédre. Legnagyobb meglepetésemre a kecskéim termékébõl csinált levest a következõképpen:

Hozzávalók:

5 dkg kockára vágott mangalica szalonna
bõ fél fej fokhagyma reszelve
2-3 babérlevél
20 dkg Attila friss kecskesajtja (natúr)
petrezselyemzöldje
só v. egyéb fûszer izlés szerint

Elõszõr a kockára vágott szalonnát a fokhagymával megpároljuk (nem pirítjuk!), utána felöntjük vízzel (1 l), majd amikor felforrt, akkor belekeverjük a friss kecskesajtot és a petrezselymet. Addig forraljuk amíg a sajt elolvad.

Lehet belerakni pirított kenyérkockákat vagy ahogy mi fogyasztottuk: fokhagymás pirítóst enni hozzá.

Jó étvágyat!

Nem volt nálam a fényképezõgép, de ha valaki megcsinálja és lefényképezi a végeredményt, szívesen felrakom a képet ide!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kecskesajt.blog.hu/2007/08/02/friss_k...

sponsored links

Keres?s