Friss hús tartósítása

2007-10-01

sponsored links




Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!









DARÁLT HÚS TARTÓSÍTÁSA


Apróra vágott hagymát üvegesre párolunk (zsírban), majd a darált hússal, kevés hideg víz hozzáadásával ízlés szerint sózva és fûszerezve tovább pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, fórró üvekegekbe tesszük, lekötjük és az gõzöljük.

Gõzölés: a lekötött üvegeket két  egymást követõ napon egy-egy órán át 98 fok fõzési hõmérsékleten gõzöljük.









SÜLT DISZNÓHÚS TARTÓSÍTÁSA

A fogyasztásra akalmasan  megsütött húst széles szájú üvegekbe tesszük és langyos zsírt öntünk rá úgy, hogy az a húst 2-3 cm-re ellepje.
Hûvös, száraz helyen 1 évig is eláll!









SÜLTEK TARTÓSÍTÁSA

Bécsiszeletet, egyben sült húst (akár sertés, borju, bárány vagy szárnyas) naturszeletet, fasírtot, a szokásos módon teljesen elkészítjük.
Üvegbe helyezzük, rátöltjük a levét, illetve a zsíradékát. Az üveget lekötjük, majd két egymást követõ napon 1-1 órát gözöljük.






Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/01/friss_hu...

sponsored links

Keres?s