Foszlós fonott kalács

2010-07-16

sponsored links

Tudom, nagyon meleg van. Még melegebb, ha a sütõ is jár. Szinte fagylaltnak érzem magam, és olvadni kezdek. Mégis, az élesztõ a szavatosságához közeledett, az idõjárás tökéletes a kelt tésztához (elrontani sem lehet), és még sosem sütöttem fonott kalácsot.


A receptet innen szedtem: Recept (Köszönöm!)

Változtatások: Édesítõszer helyett sima cukrot tettem bele. Kb. 3-4 evõkanállal. Só kimaradt. Citromhéj kimaradt. Mazsolát akartam bele tenni, de épp gyúrás közben voltam mikor eszembe jutott, úgyhogy gondoltam már mindegy. (Ennyire aktív nem vagyok a melegben!)

A fonás technikáját pedig innen lestem el: Fonás technikája (Ezt is köszönöm!)

Egyszerûen gyönyörû!!!!! Az illata fenséges, és nagyon büszke vagyok az elsõ fonott kalácsra! Lelki szemeim elõtt már lebeg a teavajas, vagy lekváros omlós kalács.


Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek az élesztõre vigyázni kell. Melegen semmiképpen sem! Kihûlve kisebb mennyiségben nem okozott még problémát nálunk. Nagy mennyiségben igen. Pl. nem kell rögtön egy fél tepsi buktát felfalni.

Folytats a blogon ... ladylildu.blogspot.com/2010/07/foszlo...

sponsored links

Keres?s