Forró puliszka hideg tejjel

2010-11-25

sponsored links

Gyermekkorom rémálma! Az 56-os forradalom alatt erdélyi vendégeink voltak, együtt bújtunk a Landler Jenõ utcai (ma István út, hétker, Csikágó) pincében. De Erdélybõl hoztak a vendégek egy zsák kukoricalisztet, meg darát. és édesanyám puliszkát csinált belõle. Arra emlékszem, hogy a dara nem fõtt meg rendesen, torokkaparós volt, és nagyon kínkeservesen tudtam csak leküldeni egy-két kanálkával. De a kukoricamálé ízlett! Édes baracklekvárral igen finom sütemény volt, legalább is így emlékszem!
Nos, az emlékek elhalványodtak, azóta tudom, hogy minden étel elkészíthetõ finoman, hát miért ne? Fõleg mert gyors. És csak erõs túlzással sorolható be a húsételek közé.
A vizet megsóztam, felforraltam, majd kanalanként adagoltam a kukoricalisztet, addig, amíg be nem sûrûsödött. Kész. Ez olyan egyszerû, hogy elmenne "konyhai egypercesnek" is, sõt, lehet, hogy be is teszem a honlapom receptjei közé.
Én forrón hideg tejjel ettem. Amikor kihûlt, akkor baracklekvárral, a Seafalconné tejföllel kérte. Kanállal nagy galuskákat szaggattam a tányérba, és arra rá a tej, illetve a Ki Mit Kér gyõztese... Hiszen nagyon sok mindennel tálalhatod: sült hagymával, túróval, lerakhatod tepsibe vagy jénaiba, és spenótkrémet tehetsz rá, hadd ne soroljam, csak még egyet:
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s