Fokhagymás csirkehúscsíkok zöldborsófõzelékkel

2010-07-02

sponsored links

Photobucket

Kuktában puhára pároltam egy adag csont nélküli csirkecombot, utána csíkokra vágtam, és forró olajban megsütöttem három cikk félbevágott fokhagymával, sóval-borssal fûszererezve. Nagyon finom ízt varázsolt neki a fokhagyma.

A zsenge borsót kibontottam és átöblintettem. Egy hagymát apróra vágtam, kevés olajon megfonnyasztottam, majd ráöntöttem a borsót. Feltöltöttem vízzel, fûszereztem, és fedõ alatt megpároltam. Mikor majdnem kész volt, ráhintettem egy kanálnyi kaprot, és eresztékkel besûrítettem.

( Ereszték: tejfölt kevés liszttel összekavartam, feltöltöttem a borsó levével, majd szitán átszûrve belekavartam a borsóba, még hagytam egyet rottyanni, hogy megsûrûsödjön, folytonos kavargatás mellett.)


Folytats a blogon ... ticsiandi.freeblog.hu/archives/2010/0...

sponsored links

Keres?s