Fokhagymaszósz három lépésben

2010-10-06

sponsored links

Az egyik legegyszerûbb és leghétköznapibb étel a sváb konyhán, ennek ellenére az ünnepi asztalok gyakori vendége. Hagyományos sváb lakodalmi menüsor például elképzelhetetlen a leves után következõ fõtt húsokkal, és a melléjük kínált paradicsom- illetve fokhagymaszósszal.

 
 
Azért nem árt néhány jó tanács. Figyeljünk oda, hogy a rántás ne égjen oda, és csak világosbarna legyen, amikor a zúzott fokhagyma, majd a tej belekerül. Ha teflonedényt használunk, akkor legyen elõkészítve olyan, teflonhoz is használható eszköz, amivel csomómentesre tudjuk keverni a szószt anélkül, hogy az edényben kárt tennének. Fontos, hogy ne maradjanak apró lisztcsomók az ételben. Ha másképp nem megy, akkor egy szitán keresztül szûrjük át egy másik edénybe, és közben törtjük át az összeállt darabokat, majd forraljuk át még egyszer. A végén fényes, krémes, illatos mártást kapunk, ami nagyon jól illik a különbözõ fõtt húsok mellé.
 
? 1 evõkanál sertészsír
két evõkanál finomliszt
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
5 dl hideg tej
só, cukor
 

1. Hevítsük fel a zsírt egy serpenyõben, és a lisztet belekanalazva, folyamatos kevergetés közben készítsünk világosbarna rántást.

2. Ha már úgy látjuk, hogy kezd megjönni a színe, akkor tegyük bele a zúzott fokhagymát, és jól keverjük össze.

3. Ne sokat késlekedjünk, mehet is bele a tej, amit adagolva, folyamatos kevergetés közben öntsünk hozzá. Sózzuk ízlés szerint, majd keverjük csomómentesre. Nálunk mindig tettek bele egy csipetnyi cukrot is, de ez természetesen elhagyható.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2010/10/06/fokhagy...

sponsored links

Keres?s