Flammkuchen - Tarte flambée - Pizza bianca - Majdnem töki pompos

2010-12-12

sponsored links

Én az elsõ 3 nevén ismertem ezt, és miután tesóm felvilágosított hogy ez otthon töki pompos néven fut, korrigáltam a bejegyzést. (2. korrekció: a Töki pompos élesztõs (és krumplis) kelt tésztából készül). Tübingenben ettem elõször a karácsonyi vásáron, majd innentõl kezdve mindig amikor pubban mulattunk. A tészta több variációban is létezik, van közte élesztõvel készülõ, vízzel vagy tejjel és van enélkül. Nekem a leheletvékony ropogós élesztõ nélküli variáció a kedvencem. A tradicionális feltét tejfölalapú, szalonnával és hagymával, nekem pontosan ez hiányzik amikor flammkuchent sütök, nem törekedek sajtos, paradicsomos pizzaszerû végeredményre.

Hozzávalók:

Liszt, só, víz. Felesleges arányokat írni, annyit készítünk amennyit enni akarunk :-) A tésztának keménynek kell lennie annyira hogy nehéz legyen elnyújtani. Én be szoktam dobni a tésztagépembe és párszor áttekerem rajta így szép egyenletes lesz. Az alapot simaliszttel készítem de a tekeréshez, gyúráshoz már teljes kiörlésût használok, így szebb lesz.

A tetejére fokhagymával összekevert tejfölt kenek (itt görög joghurtot) majd rászórom az apróra vágott bacon szalonnát, lila hagymát és zöld paprikát. A legjobb ha van otthon egy kis fehérszalonna amit apróra vágva kisütünk a zsírjában és ezt használjuk felesben a bacon szalonnával együtt. Maximumra tekerem a sütõt és kb 10-15 percet sütöm tésztavastagságtól illetve feltétektõl függõen. Ha puccosan akarom tálalni akkor szórok még rá friss zöldhagymát vagy petrezselymet is. Ez itt nem puccos variáció hanem csak egy gyors csütörtök esti villámvacsora!


Folytats a blogon ... cookta.blogspot.com/2010/12/flammkuch...

sponsored links

Keres?s