Felturbózott RakottKrumpli

2007-03-02

sponsored links

Vigyázz, kész, fõzz!
II. forduló: Titkos töltelék

 

Hmmm? Sokat filóztam mi is legyen ez, amiatt hogy most ? ÉdességMánia ? uralkodik rajtam,és minden nap újabb mentséget találok ki, mi az ami miatt nem is lázadozok emiatt?

Nap mint nap úgy állítom be a reggeli ? SzobaBringa ? adagot, hogy ahány kalóriát ?letekerek?, annyi édességgel lelkiismeretfurdalás nélkül kényeztethetem magam?

Most mégis egy nagyon egyszerû, mondhatni ? banális ? dologra esett a választasom, ami a család nagy kedvence, és Felturbózott RakottKrumpli névre hallgat :

A ? titkos hozzávaló ? /ami lehet hogy csak nálunk titkos :) / az a sok-sok karika LilaHagyma és a még annál is több legalább 3 féle ReszeltSajt.

Ha a kolbászt kihagyjuk belõle, akkor már nevezhetjük ?SzelídVegetáriánus? ételnek is és fantáziánkat szabadra engedve ?jöhet a vásár? már ami az esetleges ?extra? hozzávalókat illeti. Nembeszélve arról hogyha minden egyes alkalommal más hozzávalóval/fûszerrel próbálkozunk akkor állandóan titkos marad a "találmany"!

Hozzávalók :

- krumpli (kb. 6 jólfejlett példány)

- tojás (4 db és keménytojás alakban)

- kolbász (2 szál Gyulai vagy hasonló)

- hagyma (1 ?hatalmas? vagy két kisebb)

- sajt (min. 30 dkg - pl. cheddar, kecskesajt és trappista)

ezenkívül: tejföl, só, bors, kevés olaj a tál aljára, valamint zsemlemorzsa a tetejére

A hozzávalókat olajjal megkent tálba (jénai) sorakoztatom: egy sor karikára vágott fõtt krumpli, hagymakrikák, kemény tojás szeletelve, kolbász karikára vágva, erre jön a tejföl és a reszelt sajt, majd kezdjük az egészet mégegyszer elölrõl. A második sor tetejét (reszelt sajt), egy sor karikára vágott fõtt krumplival zárjuk. Ezt megkenjük olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A só-bors (egyéb fûszer, ha kedvünk támad kisérletezni), mindegy hová kerül, melyik rétegre... én a krumplikarikákat szoktam megsózni és a keménytojásra szórom a borsot.
Kovászosuborkával szeretjük a legjobban, de itt is rugalmasság a jellemzõ, sok minden más is szóba jöhet (cékla, uborka, paradicsom stb.)


 

 


Folytats a blogon ... asztalpoetica.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s